INSPIRASJONSSIDEN TIL BOBILTUREN

Bobilturen.no

Tips oss

+47 907 66 643

Abobil med nye gode tall!

Til tross for nedgang i nyregistrerte bobiler landet over, leverer Abobil.no AS gode tall også i 2022. Årsaken er blant annet at det familieeide firmaet lyktes i å omsette et imponerende antall nyere brukte bobiler fra privatmarkedet.

av | feb 12, 2023

Abobil.no AS er importør av nye bobiler fra fabrikker i Europa, lokalisert på Bryne, Håland industriområde, ca. 3 mil sør for Stavanger. Der åpnet de nytt, spesialtilpasset bygg, 12. mars 2020. 

I en pressemelding nylig informerte Abobil at omsetningen i 202 ble rett i overkant av 113 millioner kroner. Resultatgraden ble på 9 prosent før skatt. 

Lysere leveringssituasjon

Nedgangen i antall nyregistrerte bobiler, både i Rogaland og landet totalt (hhv 33 og 31 prosent) henger sammen med en meget krevende tilgang på chassier til bransjen. Abobils svar på utfordringen var å kjøpe nyere brukte bobiler fra privatmarkedet. Ifølge pressemeldingen ble hele 50 slike innkjøp gjennomført de siste åtte måneder. Slik lyktes de å fylle det store anlegget, også det meste av et år som ble krevende for mange.

For 2023 har leveringssituasjonen bedret seg en del og Abobilss hovedleverandør, Benimar, har lyktes i å levere det Abobil omtaler som et akseptabelt antall nye bobiler.

Abobil har en imponerende, ny butikk.

Foroverlent forhandler

Satsningen på det nye bygget for tre år siden har vært en ubetinget suksess. Den gangen var investeringen 63 millioner. Også 2021 ble svært godt for Abobil.

Firmaet har hoved-import på mange merker; Benimar fra Spania, Autostar fra Frankrike og Malibu by Carthago, fra Tyskland/Slovenia. Nytt i 2023 er at Abobil har fått Skandinavia-importen på et high-end luksus bybobil merke, Innova fra Nederland.

Abobil er godkjent læringsbedrift innen salg/markedsføring, og har i mange år hatt lærlinger.

Tilbudet om gratis «Stellplatz» hos Abobil har vist seg å være populært, hos både utenlandske og ikke minst norske bobilister. Bedriften, som eies av ekteparet Gunvor Austrheim Alvern og Tor Alvern, er medlem i NCB, Norges Caravanbransje Forbund.. 

Les Gunvors råd til bobilturen her!

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Ferda inviterer til åpent hus!

Ferda inviterer til åpent hus!

Bobilforhandleren, med avdelinger over hele landet, har fått inn flere nyheter og har gode tilbud på demomodeller. Det blir langåpent, pølseservering, og butikkene som bugner av nyheter. Det var kø da Ferdas nordligste avdeling åpnet dørene til sitt nye senter i...

Mer ut av turen med Nortrip

Mer ut av turen med Nortrip

Den oversiktelige guiden kan være blant årsakene til at Nortrip er blitt så populært blant bobileiere. Nortrip ble lansert i Norge 2021 og har hatt en imponerende vekst. Konseptet består av Nortrip-verter som tilbyr medlemmene i Nortrip ett døgns gratis overnatting på...

Å klargjøre bobilen for vinterlagring

Å klargjøre bobilen for vinterlagring

Foto hovedbilde: Einar Iversen. Stikkord for vinterlagring av bobilen er: Dekk, batteri, tekstiler, vann, fukt, frost, mat og mus, med mer.  Mange har stålkontroll på vinterforberedelser. Samtidig: Vi har mange ferske bobileiere, særlig de siste årene har markedet...