INSPIRASJONSSIDEN TIL BOBILTUREN

Bobilturen.no

Tips oss

+47 907 66 643

Turen til fossen: Gloppefoss!

Gloppefoss, en av de høyeste fossene i Setesdal, ligger en kort gåtur fra bobilcampen Sanden Såre ved Rv9. Gå gjerne dit under bobilturen.

av | sep 7, 2021

Turen til fossen starter ved parkeringsplassen sør for bobilcampen Sanden Såre, ca. 9 km nord for Valle Sentrum. Vanskelighetsgraden er middels – eventuelt enkel. Turen passer for de fleste og går gjennom trivelig skogsterreng. 

Fra parkeringen ved Rv9 går det turveg helt frem til vannet ved fossen. Med sykkelerfaring og en god sykkel er det nok også fullt mulig å sykle så å si helt frem. Turen er tre km. en vei. Hvor lang tid det tar til fots? Vel det handler om hvor fort en går og hvor mange bilder en tar undervegs … men beregn gjerne om lag to timer totalt.

Turbeskrivelse til fossen

Ved vanlig vannføring er det enkelt å krysse elven som render langs stien til fossen.

Elven Veiåne skal krysses flere ganger. Vær obs. på at vannføringen øker betydelig etter kraftig regn. Da må en vurdere om det er trygt nok å krysse elven. 

Turen starter på en skogsbilveg, og er merket gjennom Veiåjuvet til Gloppefoss. Det første strekket er motbakke, men turen er lett å gå. Oppi bakken går skogsbilvegen går over til en velholdt traktorveg, senere skal du fortsette på en fin sti. Turen er merket, lett å finne og det er unødig å ta med kart. 

Skogsbilveien turen til fossen starter på, går gjennom et vakkert skogsterreng.
Plutselig oppdages fossen der fremme. Naturen blir enda mer storslagen og menneskene små.

NB Husk!

  • Det er strengt forbudt å tenne bål i naturen i sommerhalvåret. 
  • Det eneste du skal etterlate er forsiktige fotavtrykk. Ta med deg søppelet ditt tilbake igjen. 
  • Det eneste du skal ta med deg fra turen er bilder og gode minner. 
Terrenget passer for fottur hele sommerhalvåret, men er kanskje aller vakrest om høsten.

Her kan du lese om bobilparkeringen Sanden Såre, som er midt i naturen, like ved startpunktet for turen til fossen. Her kan du lese om turen til Gloppefoss og andre steder i området.

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Bobilparkering,  sjokoladefabrikk og julebutikk!

Bobilparkering, sjokoladefabrikk og julebutikk!

Vi regner med at besøket blir bra ... Bobilparkeringen ved småbåthavna i Jørpeland ble fort populær. Kort veg til et sentrum med levende småbutikker, landets beste bakeri og restauranten Villa Rosehagen trekker nok opp. Nå kan Jørpeland også skilte med egen...

Hjelmeland naturligvis

Hjelmeland naturligvis

I Hjelmeland finner du kulturlandskap, godt turterreng, ferske, smakfulle råvarer og god drikke. Besøk Hjelmeland på bobilturen, naturligvis!

Velkommen til The Village

Velkommen til The Village

The Village er en tacorestaurant i en kafé-geodome i vannkanten på Hartevatn sør for Hovden sentrum. Det er litt sånn nesten for sprøtt til å være sant, og så viste det seg å være et kjempetrivelig sted med nydelig stemning og god mat.  I oppholdsvær byr The...