INSPIRASJONSSIDEN TIL BOBILTUREN

Bobilturen.no

Tips oss

+47 907 66 643

Ny sesong for Nortripperne

Medlemmer av Nortrip har tilgang til gratis bobilparkering på gårdsutsalg, ysterier, mikrobryggerier, siderier og mye mer, over så å si hele landet. Fra en start med 30 verter i fjor sommer, er Nortrips tilbud til bobilturistene allerede i ferd med å bli tredoblet!

av | jan 21, 2022

Dette kan bli spennende. For bobilfolket er Nortrip-opplevelsen noe midt mellom å stå på bobilcamp og å fricampe, men med tilbud om varierte og autentiske opplevelser i tillegg.

Bildet over: Stående ved bilen er fra venstre: Bjørnar Valbø, Patrik Alesand og Eivind Briseid, mennene bak Nortrip. De er på besøk hos Nortrip-verten Reddal Ressursgård i Grimstad. Sittende bak er et Nortripp-par på besøk på gården. Foto: Martin Haugen, Grimstad Adressetidende.

Felles for Nortrip-vertene er at de har noe unikt å tilby, som gir bobilfolket mulighet for autentiske opplevelser og å komme tettere på nærmiljøene og mennesker landet over. Foto: Nortrip.

Uforpliktende og enkelt

Konseptet kom til Norge i fjor, og handler om Nortrip-verter og Nortrippere.

Vertene driver gårdsturisme, gartneri, serveringssted, fjellseter, aktivitetssenter, honning- eller siderproduksjon. Eller noe annet det kan være interessant å oppleve på bobilturen. De tilby 24 timers gratis overnatting, til gjengjeld får vertene økt besøk av potensielle kunder.

En blir medlem av Nortrip ved å kjøpe Nortrip-guiden, en opplevelsesguide for bobil-reisende. Medlemskapet varer i ett år om gangen, er helt uforpliktende og koster mindre enn en gjengs overnatting på campingplass. Nortrip-guiden kommer både som en fysisk bok og som en app, med omtale av vertene og hva de kan tilby.

En blir Nortrip medlem ved å kjøpe tilgangen til Nortrip-guiden. Medlemskapet er helt uforpliktende.

Lovende sesong

– Ved lansering av 2022-guiden har vi ca. tre ganger så mange verter som da vi lanserte den første guiden, 1. juli i fjor, og antallet stiger stadig. Nå har vi 85 verter. Tilbudet til Nortripperne er nesten tredoblet på under ett år, forteller Bjørnar Valbø.

Han er en av de tre reiseglade og entusiastiske mennene bak Nortrip.

Blant fordelene med denne formen for camping, er at du får være mer for deg selv, samtidig som du står på en sikker plass hvor du vet at du er velkommen.

– Dere startet Nortrip i fjor. Hva er erfaringene så langt?

– Nortrip ble godt tatt imot i fjor, selv da vi ikke hadde så mange verter. Nå har vi et bredt spekter av verter å tilby, inkludert verter som tilbyr aktiviteter for sine besøkende. Så dette er lovende, svarer Valbø.

Mange muligheter

En spørreundersøkelse viser at typiske Nortrippere er par mellom 40 og 70 år. De fleste reiser uten barn og ønsker å oppleve det vertene har å tilby.

Alle bobilparkeringer du finner i Nortrip-guiden er forbeholdt Nortrip-medlemmer med et gyldig medlemsbevis. For at opplevelsen skal bli best mulig for både Nortrip-gjester og -verter, har Nortrip utformet et sett gyldne regler.

Medlemskapet i Nortrip gir også tilgang til en lukket medlemsgruppe på Facebook, hvor medlemmene deler opplevelser og tips med hverandre.

Her er en artikkel fra et Nortip-besøk til Aagrekk gard ved foten av Briksdalsbreen innerst i Oldedalen, og her er en i den helt andre enden, fra et Nortrip-besøk til bryggeriet Nøgne-Ø i Grimstad.

Fakta:

 • Nortrip-guiden kommer både som en fysisk bok og som en app, med omtale av vertene og hva de kan tilby.
 • Det er mulig å kun kjøpe appen.
 • Et Nortrip-medlemskap varer fra 15. mars til 14. mars året etter.
 • Årets guide koster kr. 399,- og gir muligheten til å parkere gratis hos over 85 verter.

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

19 Kommentarer

 1. Brit Dyve

  Var medlemmer i 2021 men brukte det ikke. Hvorfor? Vi liker best å slappe av i 2 netter når vi er på tur, spesielt i helger.

  Svar
  • Inger Anita Merkesdal

   Hei! Ja for den som ønsker å parkere for to netter om gangen blir 24 timer i miste laget 🙂 Det er nå heldigvis slikt at folk er forskjellige, og har ulike preferanser, også på bobiltur!

   Svar
   • Steinar Jørstad

    Er det noen steder på Helgelandskysten?

    Svar
    • Joori Haglund

     Går det att se alla ställen man åka till? Vi betalar gärna 399:- om vi får veta mer m

     Svar
     • Inger Anita Merkesdal

      Hei! Det spørsmålet må du rette til Nortripp. Bobilturen.no er et uavhengig, nettbasert nyhetsmagasin med bobilrelaterte tema.
      Nortripp har en fin nettside med god kontaktinformasjon. Du finner dem der! Lykke til!

  • Ann-louise Svensson

   Jag Bill följmed er åka husbil meder jag bor i mella Norrköping åby krusenholsvägen krusenholsvägen 23.b själv har vänner har också husbil hoppas får åka med er

   Svar
   • Inger Anita Merkesdal

    Hei! Det spørsmålet må du nesten stille direkte til Nortrip 😊 Du finner de på nettet og de pleier å være flinke til å svare.
    Hilsen Bobiltur-redaksjonen.

    Svar
 2. Anne Britt Abrahamsen

  Så flott, dette er veldig fristende å satse på denne sommeren.

  Svar
  • Inger Anita Merkesdal

   😊 Lykke til og gode turer og opphold! Får du lys til å dele erfaringer med oss underveis, så er det bare å tipse på post@bobilturen.no!

   Svar
 3. Halvard Livastøl

  Hei ,med så mange bobiler på tur er det vel kø og ingen parkering ledige meste parten av tiden .Forventer plassene alltid at man handler for å få stå der ???

  Svar
  • Inger Anita Merkesdal

   Hei Halvard, vi har aldri opplevd noen kjøpsforventning, men det spørsmålet kan du nok også ta opp direkte med Nortrip.

   Svar
   • Asle Tjøtta

    Jeg er vert hos Nortrip. Selger ingenting, og hos meg kan en stå så lenge man ønsker. Velkommen! 😃

    Svar
    • Inger Anita Merkesdal

     Det var et hyggelig svar!😊 Takk for bidraget ditt!

     Svar
 4. Dorthe

  Hej, er der adgang til toiletter, da vi ikke har toilet i bilen

  Svar
  • Inger Anita Merkesdal

   Det må du nesten ta opp med de enkelte vertene 😊 Vi i Bobilturen.no bare forteller om Nortripp-muligheten.
   Lykke til og god tur, uansett hva det blir til! 😊🚐

   Svar
  • Kari-Anne

   Hei:) På Alpakkagården i Aurskog har vi gjeste-toaletter med både dusj og vaskemaskin😊 Velkommen til oss😊

   Svar
 5. Ingebjørg og Dan brinck

  Vi vil gerne købe digitalt adgang

  Hilsen

  Svar
  • Inger Anita Merkesdal

   Hei! Da må du inn på hjemmesiden til Nortrip. Der er det enkelt å kjøpe medlemsskap. Vi i Bobilturen bare forteller om mulighetene som finnes. Lykke til!

   Svar
 6. Øystein Østli

  Interessant

  Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Mer ut av turen med Nortrip

Mer ut av turen med Nortrip

Den oversiktelige guiden kan være blant årsakene til at Nortrip er blitt så populært blant bobileiere. Nortrip ble lansert i Norge 2021 og har hatt en imponerende vekst. Konseptet består av Nortrip-verter som tilbyr medlemmene i Nortrip ett døgns gratis overnatting på...

Å klargjøre bobilen for vinterlagring

Å klargjøre bobilen for vinterlagring

Foto hovedbilde: Einar Iversen. Stikkord for vinterlagring av bobilen er: Dekk, batteri, tekstiler, vann, fukt, frost, mat og mus, med mer.  Mange har stålkontroll på vinterforberedelser. Samtidig: Vi har mange ferske bobileiere, særlig de siste årene har markedet...

Vinter ingen hindring!

Vinter ingen hindring!

Redaksjonen i Bobilturen ba Aleksander Olsen, salgssjef Ferda Bjerkvik, beskrive hva det er viktig å tenke på når, en skal bruke bobilen om vinteren. Selv er han campingvogn-mann og bruker vogna året rundt. Men som ivrig bobilselger er han opptatt av å spre det...