INSPIRASJONSSIDEN TIL BOBILTUREN

Bobilturen.no

Tips oss

+47 907 66 643

Omsetningsrekord for Abobil

Abobil.no AS, importør av nye bobiler fra fabrikker i Europa, fikk omsetningsrekord i 2021. Selskapet har også stor tro på bobilåret 2022.

av | feb 16, 2022

I en pressemelding fra Abobil melder daglig leder at omsetningen i 2020, som fram til da var det beste året i firmaets historie, klart ble slått i 2021.

Forhandleren på Bryne, utenfor Stavanger, omsatte bobiler for kr. 97 millioner i 2020 mens økningen i 2021 ble massive 26 prosent, til 125 millioner kroner. På toppen av dette har resultatet økt, i kroner, men vel så viktig også i prosent per enhet. For sjette gang på rad i firmaets snart 16 årlige historie, ble det solgt og levert over 100 bobiler, faktisk så mange som 152.

Abobil har en imponerende utstilling.

Tar markedsandeler

Det hører med til historien at økningen til firmaet er i et marked på nye bobiler, som har negativ utvikling i forhold til året før. Tallene for 2021 viser nedgang på nyregistrerte bobiler i Norge, med ni prosent. I Rogaland har salget økt med 13 prosent. Abobil har dermed tatt enda større markedsandeler.

Satsningen på helt nytt bygg på Bryne har, ifølge pressemeldingen, vært en ubetinget suksess. Denne kom bare syv år etter forrige satsning. Firmaet investerte 63 millioner i nytt bygg, som ble åpnet 12. mars 2020. Under åpningen sa ordføreren: «den dagen Norge legger ned, velger Abobil å åpne».

Firmaets eiere og kommunens ordfører under åpningen av det nye bygget, 12. mars 2020. Foto: Bobilturen.no

Håp om fortsatt vekst

Firmaet teller 18 personer med «stort & smått,» er i prosess med å ansette flere, er godkjent læringsbedrift på salg/markedsføring og har 2 lærlinger. Abobil har flere bobilmerker hvor de er hoved-importør eller direkteimportør, Benimar fra Spania, Autostar fra Frankrike og Malibu by Carthago fra Tyskland/Slovenia.

Firmaet kommer ikke til å slappe av i 2022, snarere tvert imot. Også i år vil bobilturer være suverene i forhold til sikkerhet mot pandemien. Når ting forhåpentligvis blir bedre utover året i så måte, vil selvsagt bobilturer fortsatt være minst like populært, står det i pressemeldingen fra Abobil.

Til venstre Gunvor Austrheim Alvern under åpningen av den nye butikken, som viste seg å bli en suksess. Foto: Bobilturen.no

Gratis «Stellplatz» hos Abobil har vist seg å være populært hos både utenlandske og ikke minst norske bobilister. Ekteparet Gunvor Austrheim Alvern og Tor Alvern eier bedriften, som er medlem i NCB, Norges Caravanbransje Forbund.

Har du lest Gunnvors råd til bobilturen?

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Ferda inviterer til åpent hus!

Ferda inviterer til åpent hus!

Bobilforhandleren, med avdelinger over hele landet, har fått inn flere nyheter og har gode tilbud på demomodeller. Det blir langåpent, pølseservering, og butikkene som bugner av nyheter. Det var kø da Ferdas nordligste avdeling åpnet dørene til sitt nye senter i...

Abobil med nye gode tall!

Abobil med nye gode tall!

Abobil.no AS er importør av nye bobiler fra fabrikker i Europa, lokalisert på Bryne, Håland industriområde, ca. 3 mil sør for Stavanger. Der åpnet de nytt, spesialtilpasset bygg, 12. mars 2020.  I en pressemelding nylig informerte Abobil at omsetningen i 202 ble...

Mer ut av turen med Nortrip

Mer ut av turen med Nortrip

Den oversiktelige guiden kan være blant årsakene til at Nortrip er blitt så populært blant bobileiere. Nortrip ble lansert i Norge 2021 og har hatt en imponerende vekst. Konseptet består av Nortrip-verter som tilbyr medlemmene i Nortrip ett døgns gratis overnatting på...