INSPIRASJONSSIDEN TIL BOBILTUREN

Bobilturen.no

Tips oss

+47 907 66 643

Sanden Såre: Bobilcamp i naturen

Bobilparkeringen i Setesdal er ideell for bobilturister som EGENTLIG liker å fricampe i naturen, men som samtidig ønsker tilgang til strøm, dusj, toalett, drikkevann, med mer.

av | sep 7, 2021

Bobilcamp eller frikamp? På Sanden Såre får du på en måte begge deler, og det midt i naturen. 

Å våkne til lyden av en svak sommervind i trekronene, og den eneste andre lyden du hører er fuglekvitter … Utenfor bobilen er det skog, skogsbunn, fjell i det fjerne og elven som flyter sakte forbi.  

Jo takk – naturen i Norge er vakker og Setesdal har mye natur å by på. Her er det godt både å legge seg, og å stå opp.

Bobilparkeringen Sanden Såre er noe så genialt som en bobilparkering hvor oppstillingsplassene ligger spredt, på begge sidene av en skogsveg, like ved elva Otra. 

Loving it

Franske Mélanie Riché og Jenny Pouget er i Norge for første gang, og overnattet på Sanden Såre ganske tilfeldig. Mélanie bor de karibiske øyer, Jenny i Frankrike. Overnattingen midt i naturen, på Sanden Såre, var en av de første overnattingene i løpet av den to uker lange Norgesferien deres. 

«– Just like paradise,» smiler de samstemt, på flytende engelsk. 

Naturen i Norge

Mélanie Riché og Jenny Pouget møttes da de tok legestudie ved samme universitet. 

Mélanie er den mest reisevante av de unge kvinnene. Hun har blant annet feriert i Island, Wales og England, og teltet på biltur gjennom Scotland.

– Det regnet konstant og jeg var våt hele tiden. Derfor foretrakk vi å bruke bobil i Norge, beskriver hun og ler. 

Nå er de akkurat ferdige med frokosten. Leiebilen står parkert på oppsiden av skogsbilvegen, like ved platting med pikknikkbord og nydelig utsikt til elva. 

Det er få dager siden de landet i Oslo, hvor de leide seg bil for bobilturen. Målet for dagen er Prekestolen og planen for Norgesferien er å være mest mulig i naturen. Utpå høsten skal Mélanie Riché flytte til Fransk Guinea, håpet er at også Jenny Pouget skal få seg jobb der, og flytte etter. Begge elsker varmen. 

– Dere søker varmen og ferierer med bobil i Norge?

– Ja, vi klager ikke på kulden her. Det er deilig å oppleve kjølig land i ferien og naturen her er fantastisk, svarer de samstemt. 

Beste fra to verdener 

Når middag ute virkelig betyr middag ute. Sjelden har vi spist på et vakrere sted.

Bobilparkeringen Sanden Såre ligger like ved RV9, midt i naturen, 9 km. nord for Valle sentrum. De 23 oppstiilingsplassene har tilkopling for strøm og vann. Sanitæranlegget rommer toalett, dusjer, rom for oppvask samt tømeanlegg for bobiltoalett. Inkludert i parkeringsavgiften er fiskerett og tilgang til en robåt, på eget ansvar.

To do i Setesdal

Setesdal har et varierer landskap, med alt fra vakkert og utfordrende høyfjell til flate bygder samt små og større tettsteder. Dalen er også vel kjent for sin sølvsmedkunst, vakre folkedrakter og -musikk. Sommerstid er Setesdal vel egnet for bading, fiske, turer- både til fots og på sykkel, rafting og klatring. 

Her kan du lese Bobilturens artikkel «Mineralpark, klatrepark og ny vannpark» om familievennlige tilbud like ved bobilcampen i Evje, nederst i Setesdal. 

Setesdal er også kjent for vinterdestinasjonene Brokke i Valle, Bortelid i Åseral og Hovden i Bykle, som alle har godt tilrettelagte skitilbud.

Finn bobilcampen på Sanden Såre via Bobilplassen.

Kilde: Visit Norway. Mer informasjon finner du her.

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

2 Kommentarer

  • Inger Anita Merkesdal

   Thank you very much for giving us feedback regarding our article.
   We think it is important to visualize all feedback we get, but the comment is somewhat ambiguous for us to understand. Also, our articles are written as our experience of the nature and interesting co-campers – not a review of the individual camp sites.

   Keep on traveling, and enjoy your journey 🙂

   Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Ferda inviterer til åpent hus!

Ferda inviterer til åpent hus!

Bobilforhandleren, med avdelinger over hele landet, har fått inn flere nyheter og har gode tilbud på demomodeller. Det blir langåpent, pølseservering, og butikkene som bugner av nyheter. Det var kø da Ferdas nordligste avdeling åpnet dørene til sitt nye senter i...

Abobil med nye gode tall!

Abobil med nye gode tall!

Abobil.no AS er importør av nye bobiler fra fabrikker i Europa, lokalisert på Bryne, Håland industriområde, ca. 3 mil sør for Stavanger. Der åpnet de nytt, spesialtilpasset bygg, 12. mars 2020.  I en pressemelding nylig informerte Abobil at omsetningen i 202 ble...

Mer ut av turen med Nortrip

Mer ut av turen med Nortrip

Den oversiktelige guiden kan være blant årsakene til at Nortrip er blitt så populært blant bobileiere. Nortrip ble lansert i Norge 2021 og har hatt en imponerende vekst. Konseptet består av Nortrip-verter som tilbyr medlemmene i Nortrip ett døgns gratis overnatting på...