INSPIRASJONSSIDEN TIL BOBILTUREN

Bobilturen.no

Tips oss

+47 907 66 643

Tips og typiske bobilskader

I vår miniserie om bobil og forsikring tar vi ikke stilling til hvem som er best på forsikring av bobil, eller hvilke selskap som tilbyr den billigste bobilforsikringen. Vårt mål er å fortelle bobileiere, kanskje spesielt ferske bobileiere, hva de bør være oppmerksomme på knyttet til forsikring og hvilke skader som oppstår på bobil.

av | mar 4, 2022

Arkivbildet er fra bobilparkeringen i Måløy.

Første del i denne mini-serien finner du her. Der beskriver kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If de vanligste skadene ifølge dem.

Forsikringsselskapet Frende har som andre i bobilverden erfart at mange har kjøpt seg bobil under pandemien. Det merker de av pågangen etter bobilforsikring. Kommunikasjonssjef i Frende, Heidi Tofterå Slettemoen, forteller at de typiske skadene de opplever handler om uerfarenhet, fukt og utleie.

– Bilene er store og mange er litt ukjent med å håndtere dem, så vi ser en hel del ryggeskader på campingplasser og smale vestlandsveier. Bilen tar også oppi hustak eller hushjørner fordi sjåførene ikke er vant med bilens høyde, forklarer hun.

Et par viktige tips fra Friende:

Fuktskade: Hva dekker forsikringen? Bobiler er ofte utsatt for fukt. Det kan komme an på hvordan du parkerer mellom turene og klimaet der du bor. Derfor er det viktig å ta fukt-test en gang i året.

Utleie: Mange leier ut bobilen sin til andre. Da er det viktig å passe på om forsikringen dekker skade som skjer når bilen er utleid.

Kjørelengde: Sjekk om du har riktig kjørelengde før du legger ut på tur. Så risikerer du ikke å få redusert erstatning om noe skulle skje.

– Du får som regel en rekke tilvalg, som gjør at du må tenke igjennom hvilke tilleggsdekninger som er viktig for deg når du kjøper forsikring, innleder kommunikasjonssjef Heidi Tofterå Slettemoen hos Frende.

Kommunikasjonssjef Heidi Tofterå Slettemoen forteller at det Frende ser av typiske bobilskader er relatert til uerfarenhet, fukt og utleie.

Kontantsum per døgn

Sjekk om forsikringen dekker nybilerstatning hvis du har ny bobil, eller bobil som er mindre enn tre år gammel. Er bobilen over 3,5 tonn og har du sjekket at du har riktig førerkortklasse? anbefaler hun.

Andre dekninger som ikke automatisk er inkludert i forsikringen er maskinskade, tap av nøkkel, tapt startleie hvis du leaser samt fuktskader.

– Ofte må du ha en toppforsikring eller utvidet dekning for at den skal inkludere hærverk, velt, utforkjøring, kollisjon eller annen tilfeldig, plutselig ytre påvirkning. Det er et par tema som er spesielt viktige for bobil: Har du god nok løsøredekning? Ofte har du mer verdier med deg i bobilen enn det en standard bilforsikring dekker. Og hva dekker forsikringen din når du er på ferie, motoren ryker i Tyskland og bilen blir stående på verkstedet i et par uker?  Vanligvis vil ikke en vanlig leiebil være nok til at du kan fortsette ferien beskriver hun.

Frende, som flere andre selskap, har en dekning som gir deg en kontantsum per døgn, slik at du kan fortsette ferien på hvilken som helst måte.

I neste og siste del av denne miniserien vår om forsikring og bobilskade på Bobilturen.no får du helt konkrete anbefalinger fra Tryg. Så følg med!

Fakta:

Dette vet du kanskje, men bare for sikkerhetsskyld:

  • Du kan kjøpe bobilforsikring med kasko (med eller uten ferieavbrudd), delkasko eller ansvarsdekning. Finn den som passer best for deg.
  • Inkludert i de fleste kasko-forsikringer er du dekket for brann, tyveri og redning, fører- og passasjerulykke, skader du påfører andre, glasskader, fastmontert tilbehør samt rettshjelp.

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Andre innlegg

Legg gjerne bobilturen til Jæren

Legg gjerne bobilturen til Jæren

Der er det også bobilparkering ved strand, i bysentrum og i havner. Området Jæren går fra Boknafjorden i nord til Dalane i sør, i Rogaland fylke. Jæren forbindes nok i første omgang med de ubeskrivelig vakre sandstrendene og sitt flate, fruktbare jordbrukslandskap. I...

Gasstest – en rimelig investering

Gasstest – en rimelig investering

Gassdrevne kjøleskap har en flammevakt. Hvis flammen i kjøleskapet slukker, skal automatikken knyttet til flammevakten stenge gasstilførselen. Men ingenting varer evig, og det hender at innretningene slutter å fungere. Om gassflammen til kjøleskapet blåser ut mens du...

Gode råd og fin stemning!

Gode råd og fin stemning!

Vertene Statens vegvesen, KNA og Norsk Bobilforening region Sør bød på informasjon, kaffe og vafler og en mulighet for å teste egne evner i presisjonskjøring med bobil. Tiltaket ble godt tatt imot, og de aller fleste kom kjørene i bobilen sin. Kristian Østrådt og...