INSPIRASJONSSIDEN TIL BOBILTUREN

Bobilturen.no

Tips oss

+47 907 66 643

Endelig bobilmesse igjen!

Selv om bobilene er så etterspurt at de nesten selger seg selv, ble det endelig arrangert bobilmesse i Orrehallen igjen. Det ble en stor, sosial happening.

av | apr 7, 2022

Bildet over: Anne Grethe Håheim deltok på standen til Abobil under Bobilmessa på Orre.

Messehallen var godt besøkt tre dager til ende og godt over 100 bobiler sto parkert på området ved hallen helgen 1. – 3. april. Foruten Abobil deltok Reime & Lode, bilsenteret på Jæren, med flere fristende modeller. Også Bobilforeningen, og andre bobilrelaterte utstillere, hadde funnet veien til Orre for å treffe bobilfolket.

Fra v. Kate Nordstrand og Rita Bjorland, som er lokalleder for region sør, sto på stand for Bobilforeningen. Nordens største rene bobilforening deltok med konkurranse for besøkende og var behjelpelige med parkeringen.

Godt å møtes

Primus motor for Bobilmessen var i år igjen, Tor Alvern som er daglig leder i Abobil, utenfor Stavanger.

– Hvorfor arrangerer dere messe i år, når et hovedtema egentlig er at forhandlerne har utfordringer med å få bobiler nok?

– Dette gjorde vi etter ønske fra mange bobileiere, som har savnet messen. Den er stor sosial happening. For vår del hadde det vært enklere å være i «eget hus.» Men nå arrangerer vi denne på nøytral grunn, og med en fin plass til gratis «stellplatz» for alle som ønsker å besøke messa med egen bobil, begrunner Tor Alvern.

Innimellom all travelheten har han tid til å la seg fotografere sammen med sin kone, Gunvor A. Alvern, som har ansvar for utstyrsbutikken til Abobil.

Tor Alvern og Gunvor A. Alvern i Abobil har fortsatt energi igjen til et smil på slutten av messa.

Fornøyde utstillere

Da Bobilturen.no besøkte messeområdet traff redaksjonen glade mennesker. Arrangøren meldte da også om veldig fine tilbakemeldinger fra besøkende. Det samme gjorde representantene for Bobilforeningen.

– Messa har vært godt besøkt, og det har virkelig vært en glede å kunne treffes igjen, fortalte Rita Bjorland, som er lokalleder for Bobilforeningens region sør.

Bobilmessen på Orre var jevnt over godt besøkt hele helgen. Bobilturens redaksjon deltok på slutten av siste dag.

En solid historikk

Årets Bobilmesse på Orre var messe nummer 15, men på grunn av Covid 19, den første messa siden 2019.

– På det meste deltok fem forhandlere, som viste opp til 20 merker! Dessverre er ikke hallen stor nok til at så mange kan få plass lengre, forklarte Tor Alvern.

Bakgrunnen for bobilmessa på Orre er ønske fra kunder og andre, som syntes at det var unødvendig langt å måtte reise til Lillestrøm/Østlandet for å få se på flere bobiler under ett tak.

En stor og to små

Reime & Lode viste frem, og solgte, messens største bil, en Morelo Loft 82LB. Reime & Lode, bilsenteret på Jæren, stilte blant annet også med to betydelig mindre, men samtidig usedvanlig innholdsrike bybobiler: Affinity Camper Van. Disse har fire fullverdige sengeplasser, og er komplette hjem på hjul, samtidig som de er små nok til å også benyttes som en ekstra bil i familien.

– Blant fordelene med bybobilene er kombinasjonsmuligheten, sier bobilselger Kristian Skårland hos Reime & Lode.

En av bybobilene var også blant bilene selskapet solgte i løpet av messa. Hovedtyngden av bobiler firmaet selger er 7,5 m lange og 4.400 kg.

– I år er det også slik at en må kjøpe de bilene som er tilgjengelige, men det er likevel viktig å bruke tid på å finne den rette bilen, minner selgeren om.  

Daglig leder Åsulv Salte og bobilselger Kristian Skårland i Reime & Lode er godt fornøyd med messa. Med fire solgte biler er de om lag der de håpet å være, på slutten av bobilmessa på Orre i 2022. 

Også Reime & Lode var fornøyd med besøket på messa. De har deltatt i mange år.

– Etter oppholdet på grunn av Covid merket vi godt at folk var klare for å komme ut og treff mennesker igjen. Vi var også godt fornøyd med salget, sier Kristian Skårland.

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Mer ut av turen med Nortrip

Mer ut av turen med Nortrip

Den oversiktelige guiden kan være blant årsakene til at Nortrip er blitt så populært blant bobileiere. Nortrip ble lansert i Norge 2021 og har hatt en imponerende vekst. Konseptet består av Nortrip-verter som tilbyr medlemmene i Nortrip ett døgns gratis overnatting på...

Å klargjøre bobilen for vinterlagring

Å klargjøre bobilen for vinterlagring

Foto hovedbilde: Einar Iversen. Stikkord for vinterlagring av bobilen er: Dekk, batteri, tekstiler, vann, fukt, frost, mat og mus, med mer.  Mange har stålkontroll på vinterforberedelser. Samtidig: Vi har mange ferske bobileiere, særlig de siste årene har markedet...

Vinter ingen hindring!

Vinter ingen hindring!

Redaksjonen i Bobilturen ba Aleksander Olsen, salgssjef Ferda Bjerkvik, beskrive hva det er viktig å tenke på når, en skal bruke bobilen om vinteren. Selv er han campingvogn-mann og bruker vogna året rundt. Men som ivrig bobilselger er han opptatt av å spre det...